Echipaj

Virgiliu Pop - Comandantul misiunii. Virgiliu are 36 de ani si lucreaza la Agentia Spatiala Romana pe post de cercetator stiintific in domeniile dreptului si politicilor spatiale; pe langa aceasta, Virgiliu coordoneaza activitati educative si de popularizare a spatiului, cum ar fi Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic. Virgiliu este absolvent de drept, cu masterat si studii doctorale in acelasi domeniu. In anul 2007, a absolvit programul de vara al prestigioasei International Space University (ISU) la Beijing. Expertiza lui Virgiliu este solicitata deseori de catre mass media nationala si internationala, numele lui aparand in New York Times Magazine, Space.com, BBC, Science et Vie, New Scientist.

Haritina "Hari" Mogosanu - Ofiter responsabil cu biosecuritatea si sera hidroponica; astronom al misiunii. Haritina are 37 de ani, si este specialista in managementul mediului inconjurator, fiind angajata in cadrul directiei de biosecuritate a Ministerului Agriculturii din Noua Zeelanda. Haritina este activa in domeniul comunicarii astronomiei, fiind editorul revistei "Milky Way Kiwi" si avand la activ sute de ore de prezentari in planetarii. Hari vorbeste partru limbi straine (inclusiv Maori). In Romania, Haritina a activat in cadrul Astroclubului Bucuresti, si face parte din echipa care a aclimatizat planta Kiwi in tara noastra.

Florin Mingireanu - Inginerul misiunii; astronom al misiunii. Florin are 27 de ani si este cercetator stiintific la Agentia Spatiala Romana, unde lucreaza in domeniul propulsiei si controlului atitudinii satelitilor. A studiat in Louisiana, SUA, de unde a obtinut licenta in fizica si astronomie. In SUA a lucrat pe proiecte in domeniul aerospatial pentru experimentarea unor sisteme magnetice de control atitudine pe baloane de mare altitudine precum si dezvoltarea acestora in conditii de microgravitatie (zboruri parabolice pe Shuttle Landing Facility Cape Canaveral, 2007). Experienta sa include dezvoltarea de sisteme de propulsie si ghidare pentru pentru rachete/vehicule spatiale precum si testarea acestora pe baloane de mare altitudine. In prezent este implicat in programe nationale de cercetare (VLS, Pluribus) cat si europene (ORPHEE) pe problematica motoarelor racheta cu combustibil hibrid.
Iulia Jivanescu - Geologul misiunii. Iulia are 26 de ani si este cercetator stiintific la Agentia Spatiala Romana, unde lucreaza in domeniul aplicatiilor spatiale - departamentul de teledetectie si sisteme informationale geografice. In anul 2003, Iulia a lucrat ca asistent de cercetare la Lamont Doherty Earth Observatory al Columbia University (SUA). Studiile sale academice includ o licenta in geografie (geologie, chimia solului, geomorfologie si teledetectie), si un masterat in teledetectie si sisteme informationale geografice. La ora actuala, Iulia studiaza pentru a doua licenta in inginerie aerospatiala si pentru un doctorat in selenologie. In 2009, Iulia a absolvit programul de vara al International Space University la centrul de cercetari NASA Ames din California.

Dragos Bratasanu - Ofiterul de presa al misiunii . Dragos are 26 de ani si este cercetator stiintific la Agentia Spatiala Romana, unde lucreaza in domeniul procesarii imaginilor de satelit si aplicarea acestora in combaterea efectelor dezastrelor naturale.  Activitatea sa a fost premiata in cadrul unor competitii organizate de entitati precum Agentia Spatiala Europeana,  European Union Satellite Center EUSC, Joint Research Center JRC (2009) si Digital Globe (2010). Dragos are un Masterat in Stiinte in domeniul electronicii si telecomunicatiilor de la Universitatea Politehnica Bucuresti (2008), iar la ora actual este doctorand la University of Siegen ZESS, Germania. Urmandu-si pasiunea sa – fotografia – Dragos a ajuns dincolo de ambele cercuri polare.

 Beatrice "Betty" Gilea - Biologul misiunii. Beatrice, mezina misiunii, are 25 de ani si este biolog la ICA Research & Development in Bucuresti, unde analizeaza calitatea microbiologica a alimentelor si a apei potabile. In anul 2007, Betty a obtinut licenta in biologie de la Universitatea din Bucuresti, unde s-a specializat in biochimie. A urmat un masterat in chimie terapeutica de la aceeasi universitate, iar la ora actuala Betty este doctorand in biologie.